PIILOLINSSIT OPAS
Piilolinssien tieto-opas piilolinssien käyttäjille ja netistä ostajille

 

Tooriset piilolinssit

Tooriset piilolinssit korjaavat normaalin taittovirheen lisäksi hajataitteisuutta. Niiden korjaama hajataitto eli astigmatismi on epätasaisen sarveiskalvon aiheuttama valontaittovirhe. Sarveiskalvo taittaa useita valopisteitä jo ennen sarveiskalvoa, jolloin kuvasta tulee sumea ja epätarkka.

Astigmatismin tavallisia oireita ovat silmien siristely, silmien väsyminen lähityöskentelyssä ja päänsärky. Esimerkiksi pimeällä vastaan tulevien autojen ajovalot eivät ole tarkat valon hajoamisesta johtuen.

Tooriset piilolinssit on mahdollista saada sekä kuukausi- että kertakäyttölinsseinä ja ne ovat jonkin verran tavallisia kalliimmat. Hajataitteisuutta korjaavia värilinssejä käytetään vain vähän, joten niiden tarjontakin on toistaiseksi vähäistä.

Tooriset piilolinssit sopivat henkilöille, joiden hajataittoisuus on vähintään 0,75. Voimakkuuden, kaarevuuden ja halkaisijan lisäksi toorisille linsseille määritetään myös akseli- ja sylinteriarvot. Akseliarvo eli akselisuunta kertoo hajataitteisuuden suunnan akselilukuna (0-180°) ja sylinteriarvo puolestaan kertoo hajataitteisuuden määrän.

Tooristen piilolinssien etuja ja haittoja:

Korjaavat näöntarkkuuden (selvästi) normaaleja linssejä paremmin jos silmisissä on hajataitteisuutta
Saatavana kuukausi ja kertakäyttölinsseinä
Normaalilinssejä kallimmat


Tutustu myös nettikauppojen esittelyyn piilolasit netistä osiossa.

Facebook