PIILOLINSSIT OPAS
Piilolinssien tieto-opas piilolinssien käyttäjille ja netistä ostajille

 

Nykyiset piilolinssityypit

Piilolinssityypit - jokaiselle jotakin

Piilolinssien kehityskaari on ollut pitkä, alkaen Leonardo da Vincin ajoista, ja kehitys on ollut viime vuosina yhä nopeampaa. Uusimmat materiaalit ja piilolinssien uudet käyttömahdollisuudet yllättävät ne, jotka eivät ole seuranneet kehitystä aktiivisesti.
Piilolinssien valintaan vaikuttavat ensisijaisesti näön korjaus- sekä linssien käyttötarpeet. Käytön tiheys, silmien herkkyys ja budjetti on myös pidettävä mielessä.


Kuukausilinssit
Edelleen yleisin piilolinssityyppi, jolla voidaan korjata likinäköisyyttä
-15 D asti, kaukonäköisyyttä +10 D asti sekä hajataitteisuutta. Sopii hyvin paljon piilolinssejä käyttävälle henkilölle, joka on myös valmis huolehtimaan tarkasta hygieniasta. Piilolasit on puhdistettava huolellisesti joka ilta käytön jälkeen.


Kertakäyttölinssit
Hyvä vaihtoehto, kun piilolinssejä ei käytetä päivittäin ja arvostetaan käytön helppoutta. Joka aamu otetaan uusi, puhdas piilolinssipari käyttöön ja illalla heitetään vanha pois. Likinäköisyys voidaan korjata -12 D asti ja kaukonäköisyys +6 D asti.


Jatkuvakäyttöiset piilolinssit
Nämä ns. yötäpäivää-linssit sallivat myös nukkumisen piilolaseja välillä poistamatta. Sopivat hyvin matkoille, erityisesti olosuhteissa, joissa muiden piilareiden puhdistaminen ja/tai vaihtaminen olisi haasteellista, kuten vaelluksilla.


Tooriset piilolinssit
Hajataittoa eli astigmatismia normaalin taittovirheen lisäksi korjaavat tooriset linssit on mahdollista saada sekä kuukausi- että kertakäyttölinsseinä. Sopivat henkilöille, joiden hajataitteisuus on vähintään 0,75.


Moniteholinssit
Moniteholinsseillä voidaan korjata samanaikaisesti sekä lähi- että kaukonäköä.


Värilliset piilolinssit
Värillisillä piilolinsseillä tehostat, vahvistat ja muutat silmiesi alkuperäistä väriä ja jopa kokoa.
Bile- eli crazy-linsseillä muutat silmiesi ilmettä radikaalisti kissansilmiksi, seeprakuvioksi tai mitä villiä onkaan tarjolla.
Molempia on saatavilla niin kuukausi- kuin kertakäyttölinsseinäkin.Tarkemmat
esittelyt piilolinssityypeistä sekä parhaat hintatarjoukset ja hintavertailut:
kuukausilinssitpäivälinssit, jatkuvakäyttöiset piilolinssit, tooriset piilolinssitmonitehopiilolinssit ja värilliset piilolinssit 

Tutustu myös: miten hankin piilolinssit netistä?


 

Facebook