PIILOLINSSIT OPAS
Piilolinssien tieto-opas piilolinssien käyttäjille ja netistä ostajille

 

Moniteholinssit

Monitehopiilolinsseillä eli kaksiteholinsseillä voit korjata samanaikaisesti sekä lähi- että kaukonäköä. Ne auttavat silmää tarkentamaan lähelle kuten lukulasit ja erikoishionnan ansiosta niillä näkee hyvin myös kauas.

Monitehopiilolinsseillä hoituu iän mukaan muuttuvan ns. ikänäön aiheuttaman taittovirheen eli presbyopian korjaus riittävän tarkasti, ei kuitenkaan aivan yhtä hyvin kuin sankalaseilla.

Presbyopian oireita ovat silmien väsyminen ja kirvely sekä näkemisen vaikeutuminen ja sumeneminen normaalilla lukuetäisyydellä.

Kaksiteholinssien kaukokatselualue on sen päävahvuus, jolla katsotaan kauas. Lähelle katsottaessa, kuten lukiessa, käytetään pienempää aluetta toisella vahvuudella.
Kolmiteholinssien välialuetta käytetään näiden puoliväliin katsottaessa.

Progressiivisissa eli moniteholinsseissä muuttuu linssin voimakkuus yläosan kaukokatselualueesta rajattomasti alaosan lukualueeksi. Monitehopiilolinssien kosmeettinen etu on, ettei niissä näy katselualueen rajoja.

Ikä- ja lähinäköä korjaavia moniteholinssejä on saatavilla kuukausi-, kertakäyttö- ja jatkuvakäyttöisenä yötäpäivää-linssinä. Hinta on tavallisia piilolinssejä kalliimpi.

Moniteholinssien etuja ja haittoja:

Hyvä näöntarkuus sekä lähelle että kauas
Voimakkuus vaihtuu liukuvasti, ei katselualeen rajoja
Saatavana kuukausi, kertakäyttö ja jatkuvakäyttöisinä piilolinsseinä
Kalliimmat kuin tavalliset kuukausilinssit


Tutustu myös: värilliset piilolinssit

Facebook