PIILOLINSSIT OPAS
Piilolinssien tieto-opas piilolinssien käyttäjille ja netistä ostajille

 

Miksi käyttää piilolinssejä?

Hyvä näkökyky on osa hyvää elämänlaatua ja myös tärkeä turvallisuuskysymys esimerkiksi autoillessa. Silmälasien käyttö sopii useimmiten normaaliin arkeen, mutta yksilöllisistä syistä moni valitsee piilolinssit joko satunnaiseen, vaihtelevaan tai säännölliseen käyttöön.

Piilolinssejä käytetään mielellään näön korjaamiseen esimerkiksi urheillessa ja haluttaessa näyttää hyvältä juhlissa tai valokuvissa. Värillisillä piilolinsseillä voit halutessasi vaihtaa, vahvistaa tai tehostaa silmiesi väriä ja ilmettä.

Piilolinssien käyttäjän ei tarvitse tuskailla lasien huurtumisen kanssa, korjailla nenän vartta valuvia silmälaseja tai ihmetellä silmälaseille tavallisia heijastuksia, peilikuvia tai korjatun näkökentän kapeutta.

Piilolinsseillä pystytään korjaamaan kaikki yleisimmät taittovirheet ja ne myös korjaavat näköä paremmin kuin silmälasit; piilolinssien läpi verkkokalvolle tuotettu kuva on luonnollisempi ja rajoittamaton näkökenttä myös sivuille voi parhaimmillaan pelastaa henkiä.

Taittovirheiden ohella piilolinssillä on mahdollista jonkun verran parantaa värisokeutta ja silmävamman hoitoon voidaan käyttää suojaavia piilolinssejä. Pintajännityksen ansiosta oikein mitoitetut piilolinssit pysyvät hyvin paikoillaan eivätkä rikkoudu helposti käsiteltäessä, kun on opittu oikeat otteet. Piilolinssit eivät saa kuitenkaan olla ainoa näönkorjausmuoto vaan rinnalla tulee käyttää myös silmälaseja, jotta silmä saa ”levätä” välillä.

Sinun silmäsi

Näkö on yksi tärkeimmistä aisteistamme. Siksi silmistä on syytä pitää todella hyvää huolta ja varmistaa kaikin tavoin näkökyvyn säilyminen niin hyvänä kuin mahdollista. Piilolinssien kyseessä ollessa on erityistä huomiota kiinnitettävä oikeiden linssien valintaan, käyttöohjeiden noudattamiseen, tarkkaan hygieniaan sekä omien silmien säännöllisiin tarkastuksiin. Vaikka osassa piilolinssejä on UV-suoja, ne eivät peitä koko silmää ja siten ovat vain lisäapu aurinkolaseille, eikä missään nimessä niitä korvaava tuote.

Aiheeseen liittyvää:
Silmälääkärin tutkimus ja sovitus optikolla

 

Facebook